Now Reading:

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αγάπης

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αγάπης

Καλό μήνα σε όλους! Εύχομαι ο τελευταίος μήνας του χρόνου να είναι γεμάτος από χαρές και φωτεινές στιγμές! Όσοι ακολουθείτε τον λογαριασμό μου στο Instagram, θα έχετε διαπιστώσει ήδη ότι είμαι στην υπέροχη γενέτειρά μου, τη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό τον λόγο, το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αγάπης θα φτιαχτεί και θα αρχίσει μόλις γυρίσουμε για να μπούμε κι εμείς για τα καλά στο εορταστικό κλίμα.

Image via Valeria Boltneva

Μετά την αναμπουμπούλα των γενεθλίων άρχισα να σκέφτομαι και να ετοιμάζω εορταστικές και Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες τόσο για τον μικρό Πέτρο αλλά και για τους μικρούς μου μαθητές. Το θέμα του ημερολογίου όμως με απασχόλησε πάρα πολύ. Πώς θα είναι, τι μορφή θα έχει, τι υλικά θα χρειαστώ και κυρίως αν θα είναι μόνο με δραστηριότητες, αν θα έχει μικροδωράκια ή και τα δύο.

Μετά από πολύ ψάξιμο και σκέψη κατέληξα ότι θα είναι ημερολόγιο δραστηριοτήτων. Η απόφαση πάρθηκε την στιγμή που έκανα στον εαυτό μου την ερώτηση: θα ανυπομονεί κάθε μέρα να δει τι θα κάνουμε, ή τι θα δωράκι θα πάρει; 

Be kind
Image via tinybuddha.com Source: Power of Positivity

Πολύ ψάξιμο, πολλές ιδέες, πολλά πανέμορφα ημερολόγια αλλά έπεσα πάνω στην πιο τρυφερή σκέψη. Και ευτυχώς, όσο έψαχνα, διαπίστωνα ότι γίνεται από πολύ κόσμο. Γι’ αυτό κι εγώ, είπα να υιοθετήσω την ιδέα, ελπίζοντας να είμαστε σε θέση κάθε χρόνο ώστε να γίνει παράδοση. Ένα Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αγάπης λοιπόν. Ποια είναι αυτή η ιδέα;

Σε ένα κουτί, να βάζουμε κάθε μέρα ένα αντικείμενο, τρόφιμο, ύλες πρώτης ανάγκης αλλά και όχι μόνο, πράγματα που μπορεί να κάνουν μία οικογένεια που το έχει ανάγκη πιο χαρούμενη. Βοηθάμε πάντα όποτε μπορούμε, αλλά τις γιορτινές μέρες υπάρχει μία πιο έντονη ευαισθησία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε.

Δεν θα χρειαστούμε πολλά. Ένα κουτί και πράγματα που νομίζουμε ότι θα βοηθήσουν και θα φέρουν χαμόγελα.

Image via Kaboompics // Karolina

Στις πολύ μικρές ηλικίες δεν είναι εύκολο να κατανοηθούν έννοιες όπως συμπόνοια, αλληλοβοήθεια, αλτρουισμός, προσφορά και ενσυναίσθηση. Στη νηπιακή ηλικία ωστόσο, μπορούμε σιγά σιγά να τις καλλιεργήσουμε και να μπουν οι πρώτες βάσεις. Η έννοια της προσφοράς και της βοήθειας είναι περισσότερο κατανοητές κι έτσι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά. Μην τα αφήσετε απ’ έξω!

Δείτε επίσης:

Share This Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *