Now Reading:

Συνταγή για Εύκολο και Γρήγορο Ελιόψωμο

Συνταγή για Εύκολο και Γρήγορο Ελιόψωμο

Κάθε φορά που πάω να ανεβάσω μια συνταγή διαπιστώνω δύο πράγματα. Πρώτον ότι δεν έχω φωτογραφίες να δείξω (και πώς να ανεβάσεις συνταγή χωρίς δείξεις πώς έχει βγει!) και δεύτερον ότι έχω πάρα πολύ καιρό να ανεβάσω κυρίως εξαιτίας του πρώτου. Κάπως έτσι λοιπόν, οι συνταγές όσο νόστιμες και πετυχημένες βγαίνουν μένουν στο συρτάρι και αφήνονται για κάποια επόμενη φορά που τις περισσότερες φορές δεν έρχεται ποτέ! Υπάρχουν ωστόσο πολλά και αξιόλογα sites που ασχολούνται μόνο με αυτό όπου μπορείτε να βρείτε ακριβώς αυτό που σας ενδιαφέρει. Εδώ, λοιπόν όλες οι συνταγές που σας έχω δείξει κατά καιρούς έχουν γίνει πάντα με τον μικρό βοηθό μου και χαρακτηρίζονται με την ευκολία και την απλότητα των υλικών που έχω πάντα στο ντουλάπι μου. Στα πλαίσια πάντα της νοστιμιάς αλλά και της δημιουργικής απασχόλησης, η μαγειρική μαζί  συνδυάζει πολλές δεξιότητες μαζί που μπορούν να αναπτυχθούν μέσω της παρασκευής μιας λιχουδιάς.

Πάμε τώρα στην σημερινή μας συνταγή που δεν είναι άλλη από ένα απλό και ταπεινό ελιόψωμο (ή λιόψωμο όπως το λέω) που το κάνω εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε τόσο έχω κάνει διάφορες αλλαγές και την έχω φέρει ακριβώς στα μέτρα μας και στις γεύσεις μας. Η αρχική συνταγή δεν είναι δικιά μου όπως θα δείτε παρακάτω, αλλά εδώ σας παρουσιάζω την δική μας εκδοχή. Η μία και μοναδική φωτογραφία όπου το έκανε διάσημο, αναρτήθηκε στο Instagram και αυτή πλαισιώνει την συνταγή μας εδώ!

Υλικά



Για το ζυμάρι

Προσαρμογή από εδώ

2 κ.π. αλεύρι

2 κ.γλ. baking powder

1/2 κ.γλ. (και λίγο παραπάνω) αλάτι

2 κ.σ. λάδι

1 κ.π. ελιές σε κομματάκια

1 κ.σ. ρίγανη

1/2 κ.π. γάλα

1/4 κ.π. νερό

Για την επιφάνεια

2 κ.σ. γάλα

τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, baking powder, αλάτι, λάδι, ρίγανη, γάλα, νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ελιές και τις ενσωματώνουμε στο ζυμαράκι.

Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι διαμέτρου 24 εκ., στρώνουμε το ελιόψωμάκι και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα.

Πασπαλίζουμε με την γραβιέρα και ψήνουμε για 20-25′.

Καλή όρεξη!

Δείτε επίσης:

Συνταγή για υγιεινά κριτσίνια: Το τέλειο σνακ!

Συνταγή για υγιεινά μπισκότα με 2 υλικά

                      Συνταγή για εύκολες μπάρες δημητριακών

Share This Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *