Now Reading:

Τραγουδάμε και παίζουμε: 10 Δραστηριότητες για τον Χειμώνα!

Τραγουδάμε και παίζουμε: 10 Δραστηριότητες για τον Χειμώνα!

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Ελπίζω να σας βρήκε χαρούμενους και υγιείς το νέο έτος, έτοιμους για την νέα δεκαετία όπως λένε. Προσωπικά, δεν σκέφτηκα ότι ξεκινάει μια νέα δεκαετία, καθώς προτιμώ να πηγαίνω βήμα βήμα, μέρα με την μέρα και χρόνο με τον χρόνο. Το 2019, ήταν μία χρονιά πολύ γεμάτη και δημιουργική με πολλές αλλαγές και πολλές εμπειρίες. Όσον αφορά στις αλλαγές εκεί έγινε ένας κανονικός αχταρμάς! Μερικές ήταν προγραμματισμένες και έμειναν πίσω, άλλες δεν ήταν υπολογισμένες και μας έφεραν προ εκπλήξεων και τέλος, κάποιες ήταν σταθμοί εμπειριών. Όλες ήταν καλοδεχούμενες καθώς έτσι διαγράφεται σιγά σιγά η πορεία μας.

Θα ήθελα ωστόσο να σταθώ στους ανθρώπους που συνάντησα νέους συνάδελφους και νέους φίλους σε όσους δεν τους γνωρίζω προσωπικά που σέβονται και στηρίζουν την δουλειά μου, και φυσικά στους δικούς μου ανθρώπους που πάντα είναι δίπλα μου. Έτσι λοιπόν, προχωράμε στην νέα χρονιά με καινούργια και δημιουργικά πράγματα. Πριν όμως ξεκινήσουμε με τα νέα, σας έχω συγκεντρώσει τις χειμωνιάτικες δραστηριότητες που έχουν αγαπηθεί περισσότερο μέχρι στιγμής!

Παγωμένη Λίμνη για την ακουστική ανάπτυξη βρεφών και νηπίων

Είμαστε στα μέσα του χειμώνα με πολύ κρύο και πολλές ιώσεις απ’ ότι βλέπω, ειδικά την τελευταία βδομάδα, οπότε ήρθε η στιγμή να θυμηθούμε πετυχημένες δραστηριότητες και τραγούδια για ηλικίες έως 7 χρονών είτε για μέσα στην τάξη είτε στο σπίτι. 

Το πλέον κατάλληλο τραγούδι γι’ αυτή την περίοδο είναι “Ο Αψού, ο Φταρνιστός” όπου τα παιδιά το απολαμβάνουν μαθαίνοντας ταυτόχρονα να ακολουθούν τις οδηγίες της ΚΕΕΛΠΝΟ για τον περιορισμό της εξάπλωσης της γρίπης.

Πατήστε στο παρακάτω link για να τα δείτε αναλυτικά:

1. Τραγουδάμε και εφαρμόζουμε τις οδηγίες της ΚΕΕΛΠΝΟ για την εποχική γρίπη


Από τις πιο αγαπημένες αναρτήσεις είναι τα 10 Παιδικά τραγούδια για τον χειμώνα όπου θα βρείτε συγκεντρωμένα αυτά που μας έκαναν να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε και να μάθουμε μέσα από αυτά. Θα τα δείτε όλα εδώ:


2. 10 Παιδικά Τραγούδια για τον ΧειμώναΓια τα πιο μικρά παιδάκια, ένα αισθητηριακό παιχνίδι, δοκιμασμένο στο… σαλόνι αλλά και σε τμήμα μουσικοκινητικής με μικρά νηπιάκια! Αγαπήθηκε από όλους! Δείτε το παρακάτω:


3. Αισθητηριακό Παιχνίδι: Παγωμένη Λίμνη… στο σαλόνι!
Τα αισθητηριακά και χαλαρωτικά βάζα ή αλλιώς τα γνωστά Calming Jars απολαμβάνουμε να τα φτιάχνουμε αλλά και να τα χαζεύουμε ώρες. Δοκιμάστε να το φτιάξετε μαζί με μεγαλύτερα παιδιά ή φτιάξτε το για τα βρεφάκια. Πιστέψε με, οι αντιδράσεις σε αυτά τα βάζα είναι περίπου ίδιες από τα πιο μικρά, μέχρι τα πιο μεγάλα (ή και πολύ μεγάλα -όπως η υποφαινόμενη) παιδιά! 

Τις οδηγίες θα τις βρείτε εδώ:


4. Χαλαρωτικό βάζο: Κόκκινο

Ο φασαριόζος χιονάνθρωπος κρύβει μία μικρή ιστορία από πίσω του. Ήταν η πρώτη δραστηριότητα με την οποία σκέφτηκα να ξεκινήσω το The Rainbow plays music. Τελικά, δημοσιεύτηκε ένα χρόνο χρόνο αργότερα δίνοντας θέση του στις Μπαλονομαράκες! Είναι μία δραστηριότητα που θα την χαρείτε πολύ! 

Δείτε την εδώ:


5. Φασαριόζος Χιονάνθρωπος

Συνεχίζουμε με DIY αρωματική πλαστελίνη. Το άρωμα αυτής, τσουρέκι! Είχα λάβει την εξής ερώτηση: Και γιατί να μην φτιάξουμε κανονικό τσουρέκι; Όποιος λοιπόν θέλει να φτιάξει τσουρέκι, είναι ελεύθερος να φτιάξει τσουρέκι! Εμείς φτιάξαμε πλαστελίνη η οποία μοσχοβολούσε, την ευχαριστηθήκαμε και την παίζαμε για αρκετό καιρό! Και σας την προτείνω με χαρά εδώ:

6. DIY: Πλαστελίνη με άρωμα τσουρέκι

Μερικές περιοχές της Ελλάδας δεν “βλέπουν” χιόνι αλλά τα παιδιά μπορούν να παίξουν μαζί του μέσα στο σπίτι! Πώς γίνεται αυτό; Με 2 μόνο υλικά! Δείτε το εδώ:

7. DIY: Ψεύτικο χιόνι

Περιγράφω την επόμενη δραστηριότητα ως εξής: Φτιάξτε ποπ κόρν, φάτε το, παίξτε το! Ακριβώς έτσι το κάναμε εμείς με τους φίλους μας! Πολύ ωραία ιδέα και για δραστηριότητα σε παιδικό πάρτι!

8. Χιονισμένο τοπίο με ποπ κορν!

Και μία δραστηριότητα για την προσωπική φροντίδα των ταράνδων καθώς έκαναν εκατοντάδες χιλιόμετρα και αυτές τις γιορτές! Φυσικά, πρόκειται για ένα διασκεδαστικότατο πείραμα!

9. Οδοντόπαστα Ταράνδων

Για το τέλος, σας έχω μία λευκή και αστερένια γλίτσα με δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή των 5 λεπτών! Απλά φτιάξτε τη!

10. “Γλίτσα” σε 5′

Καλή σας διασκέδαση!

Share This Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *