Now Reading:

Μαγειρεύοντας με τα παιδιά: Πώς να φτιάξετε ψωμί μέσα σε μια σακούλα!

Μαγειρεύοντας με τα παιδιά: Πώς να φτιάξετε ψωμί μέσα σε μια σακούλα!

Είναι πολύ διαδεδομένο την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού να φτιάχνουν όλοι στα σπίτια τους ψωμί. Η μαγιά και το αλεύρι σε πολλές περιπτώσεις σούπερ μάρκετ είναι άφαντα αλλά αν βρείτε ή είστε από αυτούς που προνόησαν και έχετε απόθεμα, είναι η ώρα να κάνετε την παρακάτω δραστηριότητα μαζί με τα παιδιά σας! Ή μάλλον, αφήστε τα να κάνουν μόνα τους το ψωμί της ημέρας! Πιστέψτε με, θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα και θα βγείτε όλοι κερδισμένοι!

Δεν θα σας κρύψω ότι έπεφτα πάνω σε αυτή την δραστηριότητα πολλές φορές στο Pinterestαλλά ποτέ δεν έδωσα σημασία. Μιας που είναι έτσι η κατάσταση όμως, είπα να δώσω μία ευκαιρία και αποδείχθηκε πολύ καλή ιδέα! Τα υλικά τα είχαμε οπότε ένα απόγευμα έριξα την ιδέα και απλά ο Πέτρος ακολούθησε περιχαρής!

Υλικά

3 κούπες αλεύρι

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 πακετάκι ξερή μαγιά

1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κούπα χλιαρό νερό

3 κ.σ. λάδι

1 σακούλα ζιπ

Η μαγεία όλης αυτής της δραστηριότητας είναι ότι τα βάζετε όλα μέσα στην σακούλα πιέζετε λίγο να φύγει ο αέρας και το δίνετε στο παιδί να ζυμώσει! Σε κάποιες αναρτήσεις είδα ότι προσθέτουν σταδιακά το αλεύρι και ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα, αυτό θα το δείτε. Εμείς τα βάλαμε κατευθείαν όλα μέσα στην σακούλα. Η διαδικασία του ζυμώματος είναι τόσο αγχολυτική! Όσες φορές κουραζόταν ο Πέτρος, με χαρά τον βοηθούσα γιατί μου άρεσε πάρα πολύ η αίσθηση! Καθ’ όλη την διάρκεια, παρατηρούσαμε τις αλλαγές  που γίνονται στο ζυμάρι, πώς ενσωματώνονται τα υλικά, την αντίδραση της μαγιάς και πώς φουσκώνει το ψωμί. Όλα αυτά έγιναν αφορμή για συζήτηση και κουβέντα!

Ζυμώνουμε, ζυμώνουμε, ζυμώνουμε, ζυμώνουμε….

…ανοίγουμε την σακούλα, βγάζουμε το ζυμαράκι, δίνουμε μορφή, αφήνουμε κάτω από μία νωπή πετσέτα να ξεκουραστεί για 30′ και… φουρνίζουμε!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25′ στους 190-200 βαθμούς Κελσίου.

Το ψωμί μας είναι έτοιμο! Δείτε την περηφάνια στα ματάκια τους που φτιάξανε το δικό τους ψωμάκι! Και ένα ακόμα θετικό (ειδικά αν είστε σε κατάσταση κούρασης/εγκυμοσύνης κλπ κλπ) είναι ότι γλιτώνετε όλο το καθάρισμα!

Το ψωμάκι που θα βγάλετε είναι κάτι ενδιάμεσο από ψωμί τοστ (η κόρα του είναι μαλακή) και συνηθισμένου ψωμιού του εμπορίου.

Καλή επιτυχία!

Δείτε επίσης:

Συνταγή για Εύκολο και Γρήγορο Ελιόψωμο

Lidl Hack: Πώς να μετατρέψετε τον παιδικό ξύλινο πάγκο εργασίας σε καλλιτεχνικό εργαστήριο

Share This Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *