Now Reading:

Lidl Hack: Πώς να μετατρέψετε τον παιδικό ξύλινο πάγκο εργασίας σε καλλιτεχνικό εργαστήριο

Lidl Hack: Πώς να μετατρέψετε τον παιδικό ξύλινο πάγκο εργασίας σε καλλιτεχνικό εργαστήριο

Μεγαλώνοντας τα παιδιά κάποια παιχνίδια μένουν πίσω, κάποια χαλάνε, κάποια χαρίζονται και κάποια άλλα σκονίζονται! Μη μου πείτε ότι δεν το έχετε πάθει! Μιας που -θέλοντας κι μη- #μένουμε_σπίτι, βρήκα λίγο χρόνο να αλλάξω μορφή σε κάποια πραγματάκια αφού ούτως ή άλλως  το δωμάτιο σιγά σιγά θα αλλάζει όψη μιας που πλησιάζει ο καιρός της άφιξης του νέου μέλους! Σήμερα την τιμητική του έχει ο κλασικός ξύλινος πάγκος εργασίας από τα Lidl που πήραμε πριν χρόνια και ομολογουμένως τον ευχαριστήθηκε ο Πέτρος.

Αφού τον βαρέθηκε τελείως έμενε για πολύ καιρό χωρίς προσοχή. Καταχωνιασμένος σε μια γωνία για μεγάλο διάστημα στο βρεφικό δωμάτιο, σκονίζονταν και ξεσκονίζονταν. Είχε αποσύρει σε άλλο μέρος όλα τα εργαλεία του πάγκου αλλά στον ίδιο τον πάγκο δεν έδινε σημασία όσο μεγάλωνε, παρά τις προσπάθειές μου να γίνει το πρώτο του γραφείο όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Στην αρχή της χρονιάς αλλάξαμε το δωμάτιό του μεταφέροντας το σε μεγαλύτερο, με γραφείο και βιβλιοθήκες για να συγκεντρωθούν εκεί όλα τα πράγματά του γνωρίζοντας ο ίδιος πού να ψάξει αν ήθελε κάτι συγκεκριμένο. Ξεκινώντας το σχολείο δε, φλέρταρα όλο και περισσότερο με την ιδέα να “εξαφανιστεί” αυτός ο πάγκος εργασίας που δεν είχε καμία χρησιμότητα πια. Μέχρι που μια μέρα, το γραφείο του είχε διαβάσματα από το σχολείο αλλά ο ίδιος είχε την ανάγκη να αποσυμπιεστεί μέσω της ζωγραφικής. Μεταφέρθηκε λοιπόν στον κλειστό πάγκο εργασίας!

Αριστερά είναι η μπαλκονόπορτα και δεξιά είναι το γραφείο του. Ιδανική θέση γιατί έχει άπλετο φως και είναι εκτός χαλιού οπότε δεν υπάρχει ο φόβος μήπως λερωθεί το χαλί με μπογιές κλπ.

Τελευταία ζωγραφίζει σε καμβάδες αλλά δεν βόλευε καθόλου ο χώρος του γραφείου. Έτσι λοιπόν, μου ήρθε η ιδέα να μετατραπεί ο παρατημένος ξύλινος πάγκος εργασίας σε καλλιτεχνικό εργαστήρι! Δεν χρειάστηκα τίποτε παραπάνω από αυτά που ήδη είχαμε!

1ο Βήμα

Άδειασα ότι είχε ο πάγκος και βίδωσα 2 βίδες του ίδιου του πάγκου όπως φαίνονται στην παραπάνω φωτογραφία.

2ο Βήμα

Στο ραφάκι που είχε από κάτω, έβαλα όλα τα καλλιτεχνικά του σύνεργα. Κάποια σκληρά χαρτόνια, νερομπογιές και τέμπερες.

3ο Βήμα

Στην επάνω επιφάνεια, στερέωσα ένα τελάρο στις βίδες, έβαλα την αυγουλιέρα για τα χρώματα και το ποτηράκι με τα πινέλα.

Αυτά όπως τα βλέπετε παρακάτω είναι σε μόνιμη βάση εκεί. Όποτε νιώθει ο ίδιος την ανάγκη, κάθεται και ζωγραφίζει χωρίς να ψάχνει και να βγάζει τα υλικά που χρειάζεται. Είναι πάντα εκεί και τον περιμένουν!

Αυτό ήταν! Ουσιαστικά το μόνο που έκανα ήταν να βάλω τις 2 βίδες ώστε να στερεώνεται το τελάρο. Τα υπόλοιπα ήταν μία απλή μεταφορά των καλλιτεχνικών υλικών. Ήταν η καλύτερη προσαρμογή στις νέες ανάγκες έκφρασης του παιδιού, ειδικά μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε τελευταία. Είναι η δικιά του γωνιά απόδρασης και χαλάρωσης.

Το πριν και το μετά

Έτσι, τόσο απλά και με μηδενικό κόστος, δημιουργήθηκε το καλλιτεχνικό εργαστήριο μέσα στο δωμάτιο! Σε επόμενη ανάρτηση, θα σας δείξω το Art Wall του δωματίου!

Έχει γίνει η αγαπημένη του γωνιά!

Δείτε επίσης:

Δημιουργική απασχόληση παντός καιρού!

Share This Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NEWSLETTERΚάνε εγγραφή και απόκτησε ένα e-book!

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής θα σας στείλουμε το e-book "Ας φτιάξω μουσική" με 30 μουσικές κατασκευές.