Now Reading:

Ζωγραφική με τη φύση

Ζωγραφική με τη φύση

Καλό μήνα! Καλή σχολική/ακαδημαϊκή χρονιά και γενικώς εύχομαι όλα καλά για όλους μας! Πέρασε λίγος καιρός από την τελευταία ανάρτηση καθώς κάναμε κι εμείς αυτή την πολυπόθητη διακοπή σχεδόν από τα πάντα, γεμίσαμε τις μπαταρίες μας, περάσαμε πολύ πολύ όμορφα με τους αγαπημένους μας ανθρώπους και γυρίσαμε με ενέργεια για τα καινούργια πράγματα που ετοιμάζονται! Έχουν μαζευτεί φωτογραφίες από δραστηριότητες που έγιναν κατά τη διάρκεια των διακοπών και θα τις δείτε όλες τις επόμενες μέρες. Θα παρατηρήσετε ότι έχουν κεντρικό θέμα τη φύση, την οποία λατρεύουμε να αξιοποιούμε, και φυσικά είναι άκρως απολαυστικό όταν γινόμαστε μέρος της!

Ωστόσο πριν φύγουμε, είχαμε ξεκινήσει ήδη να μπαίνουμε σε μία διάθεση διακοπών και οτιδήποτε υπήρχε εντός σπιτιού δεν το δίναμε σημασία. Επικεντρωθήκαμε λοιπόν στο…μπαλκόνι μιας που ο μικρός είχε τσιμπήσει μία ακόμα καλοκαιρινή ίωση.

Παίζοντας με την φύση, μπαίνουμε σε μία διαδικασία πολυαισθητηριακών δραστηριοτήτων χωρίς να το θέλουμε. Εξερευνούμε μυρωδιές, παρατηρούμε τις αλλαγές των χρωμάτων, των υφών και των ήχων. Μα, δεν είναι υπέροχο;;

Πάμε να δούμε μία μία όλες τις κινήσεις που έγιναν και πρώτα από όλα τα υλικά μας.

Υλικά

Φυτά αρωματικά, παχύφυλλα, με χρωματιστά πέταλα

Γουδί με γουδοχέρι

Μπατονέτες, κουτάλι (προαιρετικά)

Χαρτί Α4

Αυτά είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε την ζωγραφική με τη φύση!

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και επαναλαμβανόμενη. Βάζουμε μέσα στο γουδί τα φύλλα (πρώτα βάλαμε το δεντρολίβανο) και τα χτυπάμε καλά με το γουδοχέρι μέχρι να λιώσουν.

Μόλις γίνει ένας πολτός, παίρνετε το μείγμα με το κουτάλι (όχι απαραίτητα) και γράφετε με αυτό. Σε αυτό το σημείο, να πω ότι βρήκα κατάλληλη την μπατονέτα για να να ζωγραφίσουμε με αυτή. Δεν είναι όμως τόσο καλή ιδέα γιατί το βαμβάκι απορροφάει το λιγοστό υγρό του μείγματος και δεν έχει τα αποτελέσματα που θέλουμε στο χαρτί, οπότε την αφήσαμε στην άκρη στην πρώτη κιόλας απόπειρα.

Το καταλληλότερο είναι το χέρι μας φυσικά ή το γουδοχέρι το οποίο έχει ήδη πάνω το μείγμα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.

Όταν βάζουμε το αρωματικό φυτό μέσα στο γουδί, μοσχοβολάει! Στη συνέχεια όμως, η μυρωδιά του αλλάζει και το ίδιο συμβαίνει στο φωτεινό καταπράσινο χρώμα του που γίνεται σκούρο. Αυτές οι αλλαγές εξιτάρουν την περιέργεια των παιδιών δίνοντας τροφή για σκέψη και συζήτηση.

Περνώντας η ώρα άλλαζε πάλι μορφή, γινόταν σκόνη και προχωρούσαμε στο άλλο φυτό.

Σειρά είχε ο δυόσμος. Αρωματικός αρωματικός, μας τρύπησε τα ρουθούνια. Έκοψε ο μικρός τα φύλλα και ξεκίνησε πάλι το χτύπημα. Το χτύπημα προσφέρει μέγιστη χαρά, ενθουσιασμό και εκτόνωση! Ο συσχετισμός με τη μουσική έγινε από το πρώτο χτύπημα καθώς το παρομοιάσαμε με τύμπανο, χτυπώντας αυτοσχεδιαστικά ρυθμικά μοτίβα λιώνοντας τον καημένο τον δυόσμο!

Λίγο πιο εύκολο το μείγμα του δυόσμου στο να το διαχειριστούμε πάνω στο χαρτί γιατί ήταν πιο ζουμερός.

Το ενδιαφέρον συνεχίστηκε με τα δίχρωμα ζουμερά φύλλα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Ήταν πιο εντυπωσιακά τα χρώματα του μείγματος πάνω στο χαρτί επειδή ήταν αλλού πράσινα, αλλού μωβ και αλλού πρασινομώβ!

Το γουδοχέρι φάνηκε ακόμα πιο χρήσιμο εδώ.

Και για το τέλος, κρατήσαμε τα πανέμορφα ροζ λουλούδια της βουκαμβίλιας!

Ήταν το πιο εντυπωσιακό εντυπωσιακό αποτέλεσμα όλων! Ροζ με λίγο πράσινο τα χρώματα που άφησε στο χαρτί μας! Το γουδοχέρι πήρε το ρόλο σφραγίδας και γέμισε όλο το χαρτί! Τρελός ενθουσιαμός!

Μόλις τελειώσαμε με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο ζωγραφικής, ρίξαμε όλα τα μείγματα μέσα σε μία κατσαρόλα και προσθέσαμε λίγο νερό.

Τα αρώματα και τα χρώματα ήταν μαγικά παρότι τα μείγματα είχαν χάσει τα αρώματά τους! Ήταν μία δραστηριότητα που την απολαύσαμε και σας προτείνω να την κάνετε ανεπιφύλακτα!

Καλή σας διασκέδαση!

Share This Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *