Now Reading:

Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι, Μάρω Θεοδωράκη

Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι, Μάρω Θεοδωράκη

Η ώρα περνάει πάντα ευχάριστα όταν μας συντροφεύει ένα όμορφο βιβλίο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι της Μάρως Θεοδωράκη! Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι από τις εκδόσεις Μίνωας, μας θυμίζει την σπουδαιότητα της μουσικής σε καθημερινή βάση, την αναγκαιότητα να υπάρχει μία μουσική δομή σε κάθε πόλη αλλά και τη μεγάλη χαρά της δημιουργίας!

Η Σερενάτα είναι ένα κοριτσάκι που της αρέσει πολύ η μουσική και θα ήθελε η πόλη της να έχει ένα μουσικό σχολείο. Δραστηριοποιείται προς αυτή την κατεύθυνση, μιλάει με δημάρχους και δασκάλους, μέχρι που φτάνει στο σημείο να οργανώσει μία συναυλία για να μαζέψει χρήματα για την ίδρυση του μουσικού σχολείου! Ένα γλυκό όνειρο που θα κάνει τα πάντα για να το πραγματοποιήσει.

Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι

Μέσα στο παραμύθι γίνονται αναφορές σε μεγάλους μουσικούς στην ιστορία της μουσικής, αστεία παραποιημένα ονοματεπώνυμα που παραπέμπουν σε μουσικούς όρους αλλά και το “Τραγούδι της Σερενάτας” που μας καλεί να το μελοποιήσουμε και να το τραγουδήσουμε! Επίσης, όλοι οι μουσικοί όροι μπορούν να εξηγηθούν και να χρησιμοποιηθούν μέσα στο μάθημα της μουσικής. Να μάθουμε γι’ αυτούς μέσα από την ιστορία της Σερενάτας.

Το βιβλίο θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα μικρό θεατρικό και να παρουσιαστεί σε γιορτή του σχολείου.

Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι

Οπισθόφυλλο

Στο Κανταδοχώρι όλα αλλάζουν όταν ο κύριος Προεδράκης
κλείνει το Μουσικό Σχολείο! Η μικρή και τολμηρή Σερενάτα, όμως,
δεν το βάζει κάτω. Θα προσπαθήσει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, υπενθυμίζοντας σε όλους πως η μουσική ενώνει τους ανθρώπους και
τους κάνει καλύτερους. Η παιδική φωνή της Σερενάτας θα ακουστεί παντού.
Θα ξαναβρεί το Κανταδοχώρι το παλιό γνώριμο χρώμα του;

Συγγραφέας

Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέσα σε μια δημοσιογραφική και μουσική οικογένεια. Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί, Τραγούδι, Φωνητικά στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο, Μουσικοκινητική Αγωγή και Σεμινάρια Φωνητικής Δραματουργίας. Από το 1998 διδάσκει υποκριτικό τραγούδι σε δραματικές σχολές και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree). Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και έχει επιμεληθεί μουσικές παραστάσεις, συνεργαζόμενη με σκηνοθέτες όπως οι Π. Ζούλιας, Γ. Αρμένης, Θ. Μουμουλίδης, Ν. Χαραλάμπους, Ν. Μπουσδούκος, Α. Γύρα, Ν. Καραγέωρ­γος, Κ. Φανουράκη, Στ. Γούτης κ.ά.

Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε πρώτη φoρά το 2008 με τον R. Crombie, κερδίζοντας και το Α΄ βραβείο πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Sappho (3ο Φεστιβάλ Κύπρου). Ακολούθησε η ταινία The Good soldier Sveik (animation, 2009), ενώ το 2017 προβλήθηκε η ταινία της Κλειούς Φανουράκη Ξα μου, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά, στην οποία η Μάρω Θεοδωράκη έχει γράψει την πρωτότυπη μουσική. Έχει, επίσης, συνεργαστεί με την κρατική τηλεόραση, με κορυφαία τη μουσική της σύνθεση στο ντοκιμαντέρ Το σκοτεινό τρυγόνι, σε σκηνοθεσία Μ. Δελιοτζάκη στην ΕΡΤ1.

Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα έχουν απήχηση σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κορυφαία τα «Αριστοφανικά Χορικά» και τις «Μουσικές Πράξεις και Δράσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Η Μάρω Θεοδωράκη είναι γνωστή και για τη συγγραφική της δράση, έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 50 παιδικά βιβλία, αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία.
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι (2016), Χιονομπαλού (2016), Δημιουργικό τραγούδι και μουσικοκινητική (2016), Γιαγιά, σ’ αγαπώ! (2017), Να ζεις δυνατά (2017), Βάρκα στον γιαλό (2018), Εγώ είμαι η φωνή μου (2019), Το μικρό μου κουβαράκι (2019) και Μπαμπά σ’ αγαπώ (2020).

Αγοράστε το εδώ.

Δείτε επίσης:

Share This Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *