Now Reading:

Τα 2 πιο διασκεδαστικά επιτραπέζια που έχουμε παίξει

Τα 2 πιο διασκεδαστικά επιτραπέζια που έχουμε παίξει

Όλο το διάστημα της καραντίνας υπήρξε πολύ πολύ παιχνίδι. Παιχνίδι με ρόλους, θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, lego, επιτραπέζια παιχνίδια, puzzles και πάλι όλα από την αρχή. Και όχι, δεν βαρεθήκαμε όσο θα φανταζόταν κανείς μετά από τόσο καιρό μέσα στο σπίτι. Είμαστε οπαδοί των επιτραπέζιων παιχνιδιών και όλων όσων προσφέρουν. Δεν θα σας κρύψω δε, ότι έχουμε κάνει επανάληψη στις πρώτες μαθηματικές προσθέσεις, βάζοντας να υπολογίζει ο μικρός τα αθροίσματα από τις ζαριές σε ένα επιτραπέζιο με ζάρια! Και γιατί όχι, από την στιγμή που υπάρχει τόσο διασκεδαστικός τρόπος μάθησης; Μερικά από τα οφέλη που προσφέρουν είναι η ανάπτυξη της φαντασίας, των μαθηματικών ικανοτήτων, της στρατηγικής, της ομαδικότητας, της αντίληψης, της συνεργασίας και της δημιουργικότητας.

Τα επιτραπέζια ZITO! μας κράτησαν συντροφιά όλες αυτές τις μέρες περνώντας διασκεδαστικά τα απογεύματά μας. Το πρώτο που μας έκανε να γελάσουμε πολύ, ήταν οι “Χαμαιλέοντες Πειναλέοντες” με τις τεράστιες γλώσσες τους.

Η διαδικασία του παιχνιδιού είναι πολύ απλή καθώς το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μείνεις χορτάτος ως Χαμαιλέοντας, χωρίς όμως να σε τσιμπήσει η σφήκα! Περιττό να πω ότι οι τόσο διασκεδαστικές γλώσσες δεν περιορίστηκαν μόνο στο παιχνίδι, αλλά έκαναν την βόλτα τους σε όλο το σπίτι κολλώντας όπου ήταν αυτό δυνατό! 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς παίζεται, και ετοιμαστείτε να το διαλέξετε για να γελάσετε με την ψυχή σας!

Η ώρα του φαγητού έρχεται! Ετοιμάστε τις γλώσσες σας!


Ρίξτε τα ζάρια και πιάστε το πιο παχουλό έντομο με τις γλώσσες σας! Αποφύγετε τις σφήκες και αποκτήστε τις πιο λαχταριστές λιχουδιές για να κερδίσετε το παιχνίδι.

Το πιο διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι για όλη την παρέα… καλοφαγάδων χαμαιλεόντων! Χρησιμοποιήστε τις γλώσσες σας για να αρπάξετε το λαχταριστό γεύμα σας. Πρέπει να είστε γρήγοροι και ικανοί στο σημάδι, καθώς δεν είστε οι μόνοι που προσπαθείτε να πιάσετε το πιο παχουλό έντομο που θα χορτάσει την τεράστια πείνα σας. Θα τα καταφέρετε;

Περιεχόμενα: 8 γλώσσες που κολλάνε, 30 μάρκες-Έντομα, 5 μάρκες-Σφήκες, 30 μάρκες-Λιχουδιές, 1 ζάρι με Έντομα, 1 ζάρι με Χρώματα, 1 βιβλίο κανόνων στα ελληνικά.
Το παιχνίδι είναι κατάλληλο για 2-6 παίκτες άνω των 6 ετών.
Μέση διάρκεια παιχνιδιού: 15 λεπτά.


Αγοράστε το ΕΔΩ από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Το επόμενο παιχνίδι, έγινε αγαπημένο του Πέτρου καθώς έχει μία ιδιαίτερη συμπάθεια στους δεινόσαυρους. Το SOS.E τους Δεινόσαυρους είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής σκέψης, που σκοπός είναι να σώσεις τους δεινόσαυρους και τα αυγά τους από τις εκρήξεις των ηφαιστείων, τα ποτάμια λάβας και τους μετεωρίτες! Μα και πώς να μην θέλεις να τους σώσεις με τόσο γλυκές φατσούλες που έχουν!
Το ταμπλό είναι γεμάτο με παγίδες, τα ποτάμια λάβας πρέπει να τοποθετηθούν σε σωστά σημεία, και οι δεινόσαυροί μας να κάνουν τα σωστά βήματα για να μην καούν και να μην τους έρθει μετεωρίτης κατακέφαλα!!

Και φυσικά πρέπει να καταλήξουν οι ίδιοι και τα αυγά τους αλώβητοι πάνω στις κορυφές των βουνών για να σωθούν!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς παίζεται, και ετοιμαστείτε να γίνετε οι σωτήρες των δεινοσαύρων!

Συνεργαστείτε και σώστε τους δεινόσαυρους!

Μπάααανγκ! Η Γη τρέμει, ο ουρανός σκοτεινιάζει και ένας τρομακτικός κρότος ακούγεται από το έδαφος! Τα ηφαίστεια εκρήγνυνται! Βιαστείτε, δεινόσαυροι! Τρέξτε μακριά από τη λάβα, βρείτε καταφύγιο στα βουνά… και μην ξεχάσετε τα αυγά σας!

Περιεχόμενα: 4 πιόνια-Δεινόσαυροι, 1 ταμπλό παιχνιδιού, 4 Ηφαίστεια, 4 Βουνά, 6 Αυγά Δεινοσαύρων, 9 Εμπόδια, 1 μεγάλη υφασμάτινη τσάντα, 58 πλακίδια με Κινδύνους, 1 βιβλίο κανόνων με οδηγίες στα ελληνικά.
Το παιχνίδι είναι κατάλληλο για 1-4 παίκτες άνω των 7 ετών.
Μέση διάρκεια παιχνιδιού: 25 λεπτά.


Αγοράστε το ΕΔΩ από τις εκδόσεις Ψυχογιός.Καλή σας διασκέδαση!


Share This Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *