Now Reading:

Θέατρο: Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι για 2η χρονιά στο θέατρο Άβατον

Θέατρο: Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι για 2η χρονιά στο θέατρο Άβατον

Με πολλή μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα ότι μία από τις αγαπημένες μας παραστάσεις “Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι” συνεχίζει για 2η συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο Άβατον! Την παράσταση την παρακολουθήσαμε την προηγούμενη σεζόν και από τότε όλα τα περιστέρια λέγονται… Λευτέρης!

Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τα παιδιά να μαγεύονται μέσα σε ένα θέατρο και μία εμπειρία 70 λεπτών να τους μένει αξέχαστη! Με χορηγό επικοινωνίας το The Rainbow plays music, σας περιμένουμε να μαγευτείτε και να συνοδεύσετε τον μικρό Λευτέρη στις περιπέτειές του με τα τραγούδια της παράστασης, να μένουν για πολύ καιρό στη μνήμη σας. Την δική μας εμπειρία θα την βρείτε εδώ.

Ένα παραμύθι για την αλληλεγγύη και τη διαφορετικότητα

Σε μια ταράτσα, η κυρά Μαριγώ η περιστέρα βρίσκει ένα αυγό διαφορετικό από όλα τ’ άλλα. Μοναχικό. Μα, σταθείτε! Πού ακούστηκε αυγό μοναχικό;

Κραααακ και τσουπ! Από τ’ αυγό βγαίνει ένα περιστεράκι, ο Λευτέρης.

Και τότε… Σάλος μεγάλος ξεσπά στων περιστεριών τα μέρη, τι γίνεται μ’ ένα περιστέρι που δεν έχει ταίρι;

Η Νάντια Δαλκυριάδου σκηνοθετεί μια τρυφερή παράσταση όπου μέσα από το λόγο, το χορό και τη μουσική καλεί τους μικρούς θεατές ν’ ακολουθήσουν το ταξίδι του μικρού περιστεριού στην προσπάθειά του να βρει ταίρι- θα το βρει στο πρόσωπο μιας χελιδόνας που μεγαλώνει μόνη το χελιδονάκι της- και μαζί του να θυμηθούν πως:

Όλοι το ξέρουμε καλά 

Μέσα σ’ αυτή την πλάση

Μακριά και να πετάξουμε

Η αγάπη θα μας φτάσει!

Ο «Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι» είναι μια ιστορία που μαθαίνει στα παιδιά με τρόπο διασκεδαστικό (και υπενθυμίζει και σ’ εμάς τους μεγάλους) ότι κανείς δεν είναι μόνος του. Παράλληλα, μιλά για τη δύναμη της αλληλεγγύης, την αποδοχή, τη βοήθεια, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη γενναιότητα, την τρυφερότητα… Όλα αυτά δηλαδή που κάνουν τη ζωή μας ν’ αξίζει και να έχει νόημα.

Κι αν νιώσετε μόνοι σας ποτέ και δίχως ταίρι
Για σταθείτε μια στιγμή..!
Θυμηθείτε το Λευτέρη!

Ταυτότητα παράστασης

Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι

Κείμενο: Μαρίνα Πλεμένου

Σκηνοθεσία: Νάντια Δαλκυριάδου

Μουσική: Δάφνη Φαραζή

Σκηνικά-Κοστούμια: Αφροδίτη Πουρνάρη

Φώτα: Γιώργος Ψυχράμης

Παίζουν: Βασιλική Κούλη, Βαγγέλης Κρανιώτης, Δάφνη Μαρκάκη, Δημήτρης Τσιγκριμάνης

Σχεδιασμός αφίσας: Στέφανος Μιχαηλίδης

Φωτογραφίες: Αγάπη Καλογιάννη

Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Πού: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι, www.theatroavaton.com

Πότε: Από 13 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:00

Διάρκεια: 70 λεπτά με διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων: 8 € κανονικό, 6 € πολυτέκνων, 5 € ανέργων, ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις άνω των 10 ατόμων

Τηλέφωνα Κρατήσεων: 210 3412689 και 6944189698

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία: επικοινωνήστε στο 6944189698

Ευχαριστούμε τον ορνιθολόγο Νίκο Παναγιώτου και το Greek bird club για τη βοήθεια που μας έδωσαν απλόχερα.

Βιογραφικά συντελεστών


Μαρίνα Πλεμένου: Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Βιέννη. Από την πρώτη κιόλας επαφή της με τα παιδιά, αισθάνθηκε την ανάγκη να «ζωντανεύει» όλα όσα ήθελε να τους πει. Έτσι για πολλά χρόνια δούλεψε παράλληλα ως εμψυχώτρια και δασκάλα ζωγραφικής. Η προσπάθειά της ν’ ανταποκριθεί στις απορίες και στις συγκινήσεις των παιδιών την οδήγησε να γράφει παραμύθια.

Νάντια Δαλκυριάδου: Απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται σαν ηθοποιός στην Αθήνα σε παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια ως εμψυχώτρια παιδικών θεατρικών ομάδων και ομάδων ΑΜΕΑ. Είναι ηθοποιός, συνδημιουργός και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Anumati, η οποία ανέβασε την παράσταση για βρέφη από 4 μηνών «Θα Βγω απ’ το Αυγό» που παρουσιάζεται στο θέατρο Άβατον για 5η χρονιά.

Δάφνη Φαραζή: Απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ με ειδίκευση στον Ήχο για τον Κινηματογράφο. Παράλληλα μ’ αυτό το πεδίο δραστηριοποιείται ως μουσικός και συνθέτης στο θέατρο και άλλες οπτικοακουστικές παραγωγές. Συνεργάζεται χρόνια με την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άβατον, αλλά και παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Πόρτα.

Μπορείτε να δείτε εδώ τις υπόλοιπες προτάσεις μας για θέατρο.

Share This Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *