Now Reading:

Βιβλία για παιδιά 6+ ετών

Βιβλία για παιδιά 6+ ετών

Έχω ξαναπεί ότι τα βιβλία είναι το καλύτερο δώρο για τα παιδιά. Αναπτύσσει την φαντασία τους, το λεξιλόγιό τους, την αναγνωστική τους ικανότητα, ενδυναμώνει τους οικογενειακούς δεσμούς και πολλά άλλα. Όσο μεγαλώνουν ανατρέχουν σε αυτά, διαβάζοντάς τα βλέπουν με διαφορετικό μάτι τις ιστορίες αλλά και τα νοήματα πίσω από αυτές. Η κάθε μία ιστορία αλλάζει μορφή ανάλογα με τα βιώματα του παιδιού. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στους ενήλικες. Τα βιβλία για παιδιά είναι ένα διαχρονικό δώρο, μία πηγή γνώσης και το μαγικό χαλί στα ταξίδια της φαντασίας.

Παρακάτω σας προτείνω βιβλία για παιδιά από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική για ηλικίες 6+ χρονών. Βιβλία για την ενσυναίσθηση, την προώθηση της διαπολιτισμικής επικοινωνίας, την ειρήνη, την περιπέτεια, αλλά και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.

Ο Γλυκανάλατος πόλεμος

Δυο γειτονικές πολιτείες, η Αλατία και η Ζαχαρία, προσπαθούν να ξεχάσουν τον Γλυκανάλατο Πόλεμο που κήρυξαν ανάμεσά τους στο παρελθόν και να υπογράψουν μια Συμφωνία Φιλίας. Όμως, αυτό δεν είναι απλό, αφού πολλά περίεργα γεγονότα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της υπογραφής της Συμφωνίας.
Τι ρόλο παίζουν οι βασιλιάδες Αλάτιος και Ζαχάριος, που διοικούν καθεμιά από τις δυο πολιτείες;
Θα καταφέρουν, τελικά, οι δυο χώρες να υπογράψουν τη Συμφωνία;

Συγγραφέας: Κώστας Μάγος, Εικονογράφηση: Μαρία Μανουρά

Αγοράστε το εδώ.

Το ημερολόγιο ενός εξερευνητή #3 Στη μαύρη ήπειρο

Το τρίτο ημερολόγιο του καθηγητή Φίλιππου βρίσκεται στα χέρια του Άρη και της Λίνας.
   Το ταξίδι του καθηγητή στην Αφρική κρύβει πολλές εκπλήξεις. Πρώτη στάση στον Νίγηρα, όπου περνάει δώδεκα μέρες με καραβάνι στην αφιλόξενη Σαχάρα. Όμως μια ανεμοθύελλα τον αναγκάζει να συνεχίσει το ταξίδι χωρίς το τρίκυκλό του. Έτσι, παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για Κένυα, αλλά μια αναγκαστική προσγείωση στην Αιθιοπία ανατρέπει ξανά τα σχέδιά του. Συνεχίζει το ταξίδι του με τζιπ περνώντας από τα χωριά Μούρσι και Χάμαρ μέχρι που, επιτέλους, φθάνει στον προορισμό του. Δεν χάνει καθόλου χρόνο. Επισκέπτεται τις ανθοκαλλιέργειες και μαζί με ακτιβιστές και οικολόγους βάζουν μπρος το σχέδιό τους. Πρέπει να σταματήσουν την εταιρεία Flower Bloom πριν να είναι αργά. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου…
   Στο μεταξύ, ο Άρης, η Λίνα, η Βάγια Στάμου και ο κύριος Πέτρος συναντιούνται μήπως και, επιτέλους, βγάλουν κάποια άκρη.
   Ποιος είναι ο Νίκος και η Κατερίνα και τι τους συνδέει με τον καθηγητή; Ποιος έστειλε τον παπαγάλο στην κυρία Μοσχούλα και τι σημαίνει η φράση που επαναλαμβάνει;
   Και, αλήθεια, θα καταφέρουν όλοι μαζί να βοηθήσουν τον καθηγητή;

Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας

Αγοράστε το εδώ.

Οι ερωτήσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο

Οι άνθρωποι της Κοσμόπολης είναι πολύ ανήσυχοι. Η πόλη τους κινδυνεύει να βυθιστεί! Όχι από τις πολλές βροχές ή τους σεισμούς, αλλά από τις πολλές πληροφορίες! Για να σωθούν, αποφασίζουν να ρίχνουν στον ωκεανό όσες πληροφορίες δεν χωράνε στην πόλη. Όμως, πώς θα τις διαλέγουν; Στην τύχη; Υπάρχει τρόπος να κρατούν τις χρήσιμες και να ξεφορτώνονται τις υπόλοιπες; Την απάντηση έχει ένας σοφός παππούλης στην άλλη άκρη της Γης. Η μικρή Μαριάνθη ξεκινάει το ταξίδι της για να τον βρει και να της αποκαλύψει το μυστικό: πώς να «φιλτράρουν» τις πληροφορίες.

Συγγραφέας: Αντώνης Ζαρίντας, Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου

Αγοράστε το εδώ.

Δείτε επίσης:

Share This Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *