Now Reading:

Βιβλίο: 2 προτάσεις μουσικοθεατρικών βιβλίων με CD από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Βιβλίο: 2 προτάσεις μουσικοθεατρικών βιβλίων με CD από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Το διάβασμα των βιβλίων είναι στην καθημερινή ρουτίνα μας από πολύ μικρή ηλικία. Πάντα βρίσκουμε χρόνο μέσα στην μέρα για διάβασμα παραμυθιών, βιβλίων με πληροφορίες για θέματα που μας απασχολούν ή μας ενδιαφέρουν. Του τελευταίους μήνες δε, η ώρα διαβάσματος αυξήθηκε χωρίς να το έχουμε προγραμματίσει. Απλά διαλέγει ένα βιβλίο ο μικρός και προτιμάει να χαθούμε μέσα σε ιστορίες, παρά να παίξουμε κάποιο παιχνίδι. Είναι πολύ όμορφες αυτές οι στιγμές καθώς τα βιβλία γίνονται αφορμή για συζητήσεις. Κάπως έτσι περνάμε τα σαββατοκύριακά μας, κάποια από τα απογεύματα μέσα στη βδομάδα που έχουμε λίγο παραπάνω χρόνο και κάθε βράδυ πριν τον ύπνο. Ιδιαίτερη αγάπη έχει στα βιβλία με τραγούδια, με μελοποιημένους διαλόγους και αφήγηση. Και δεν τον αδικώ! Ακούει έναν διαφορετικό τρόπο αφήγησης της ιστορίας και με τα τραγούδια, το βιβλίο παίρνει αυτόματα μία θεατρική διάσταση, διεγείροντας ακόμα περισσότερο την φαντασία. Ιδανικό είναι, όταν οι μελωδίες είναι παιχνιδιάρικες και μένουν στην μνήμη μας για μέρες!

Έτσι, σήμερα θα σας μιλήσω για 2 βιβλία από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική που έχουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Όμορφες, διδακτικές ιστορίες με τα δικά τους παιχνιδιάρικα τραγούδια!

Φλώρα. Ακολουθώντας τη μαγική πυξίδα

Η γλυκιά Φλώρα είναι μία μικρή κάμπια που ήρθε η ώρα να πάρει την μαγική πυξίδα της (όπως κάνανε όλοι οι πρόγονοί της) και να κατευθυνθεί στο μαγεμένο δάσος όπου θα βρει την γλυκιά νεράιδα για να τη μεταμορφώσει σε πεταλούδα.

Ο δρόμος της όμως κρύβει μικρές περιπέτειες καθώς συναντάει την πονηρή αλεπού κυρά-Μάρω η οποία θέλει να της κλέψει την μαγική πυξίδα. Βάζοντας όλη της την πονηράδα η αλεπού καταφέρνει να ξεγελάσει την μικρή μας κάμπια που έκανε το λάθος να την εμπιστευτεί. Για καλή της τύχη όμως, “ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει περισσότερο τον νοικοκύρη”, κι έτσι βρίσκει στον δρόμο της τον ξεχωριστό λύκο Ανέστη. Τι το ξεχωριστό είχε; Ότι ήταν χορτοφάγος!

Η ιστορία συνεχίζει να εξελίσσεται αλλά το ίδιο και οι ήρωές μας! Είναι ένα γλυκό παραμύθι που μέσα από τους χαρακτήρες των ηρώων και τις μεταξύ τους σχέσεις, μας μιλάει για την φιλία, την εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη αλλά και για τις αντίθετες ως προς τις παραπάνω έννοιες, όπως η πονηριά, η ζήλια, και η προδοσία.

Το βιβλίο περιλαμβάνει CD με ενορχηστρωμένα τραγούδια και μουσικοθεατρική αφήγηση που πλαισιώνουν υπέροχα το παραμύθι. Κάθε ένας ήρωας του παραμυθιού έχει το δικό του τραγούδι, των οποίων τα χαρακτηριστικά είναι αποτυπωμένα μουσικά μέσα στη μελωδία. Η μουσικοθεατρική αφήγηση δε, καθηλώνει τα παιδιά που με αγωνία περιμένουν την εξέλιξη του παραμυθιού! Δημιουργός της υπέροχης ιστορίας είναι η Αλεξάνδρα Κλάδη.

Αγοράστε το εδώ.

Η Ακρίδα, ο Βάτραχος… και το καλό συναπάντημα!

Άλλο ένα πολύ όμορφο παραμύθι είναι αυτό της καλής ακριδούλας με τον αυτάρεσκο και ανταγωνιστικό βάτραχο!

Μια όμορφη μέρα, ενώ όλα τα ζώα του λιβαδιού απολάμβαναν τη λιακάδα, η τρανταχτή φωνή ενός βατράχου που προκαλούσε σε διαγωνισμό την μικρή ακριδούλα, αποσυντόνισε την ηρεμία του λιβαδιού. Η καλόκαρδη ακρίδα δεν ήθελε να πάρει μέρος σε έναν διαγωνισμό που ήξερε ότι θα κερδίσει η ίδια και θα στεναχωρήσει τον βάτραχο αλλά ο βάτραχος από την μεριά του συνέχισε να την προκαλεί.

Η μικρή ακρίδα, ενέδωσε τελικά στην πρόκληση του βατράχου, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που όλοι φανταζόμαστε!

Ένα μουσικοθεατρικό παραμύθι, με πολύ χιούμορ, μιλάει για την ενσυναίσθηση, την φιλία, τον σεβασμό και την ταπεινοφροσύνη.

Ακόμα ένα παραμύθι με τραγούδια και  μουσικοθεατρική αφήγηση, αυτή την φορά από τον δημιουργό των τραγουδιών Λάχαχα και Χάχανα® και της ομώνυμης
μουσικοθεατρικής παράστασης, Τάσο Ιωαννίδη.

Ο δημιουργός, προετοιμάζει κατάλληλα τους ακροατές για την ακρόαση του παραμυθιού, με έναν πολύ όμορφο και απρόσμενο τρόπο, που ενθουσιάζει! Στη συνέχεια, ακολουθεί η αφήγηση του παραμυθιού, με τα τραγούδια να είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας. Η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου συμμετέχει στην ερμηνεία των τραγουδιών κάνοντάς μας να σιγοτραγουδάμε μαζί τους!

Αγοράστε το εδώ.

Το βιβλίο ως εργαλείοΑκολουθούν προτάσεις για την αξιοποίηση των βιβλίων στο σπίτι ή στην τάξη.Τα παραπάνω δύο βιβλία έχουν το πλεονέκτημα της ολοκληρωμένης προσέγγισης των παραμυθιών. Τα τραγούδια μπορούν να τραγουδιστούν αυτόνομα, με μιμητικές κινήσεις, είτε σε μουσικοκινητική δραστηριότητα.Το καθένα από τα παραπάνω παραμύθια, μπορεί να: 

  • μεταφερθεί στη σχολική σκηνή ως μουσικοθεατρική παράσταση
  • στην τάξη ή στο σπίτι με ενεργητική μουσική ακρόαση και μιμητικές κινήσεις.Καλή ακρόαση!

Για να δείτε τις υπόλοιπες βιβλιοπροτάσεις, πατήστε εδώ.

Share This Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NEWSLETTERΚάνε εγγραφή και απόκτησε ένα e-book!

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής θα σας στείλουμε το e-book "Ας φτιάξω μουσική" με 30 μουσικές κατασκευές.